citidina-stimulent-protector-si-combustibil-pentru-creier

Creierul nu poate functiona optim daca nu ii sunt furnizate toate substantele de care are nevoie pentru a-si sustine procesele cerebrale. In parte, substantele care ii sunt necesare se sintetizeaza in organism, altele pot fi introduse in corp prin suplimente alimentare. O astfel de substanta, citidina, cunoscuta drept citidina 5-difosfocolina previne degradarea functiilor cerebrale, imbunatateste conditia persoanelor diagnosticate cu disfunctii neurologice si determina o recuperare mult mult mai rapida a personelor care sufera accidente vasculare cerebrale.

Cuprins

De ce este importanta pentru functiile cerebrale?
De ce trebuie sa folosim suplimente?
Ingrediente care sustin metabolismul cerebral

De ce este importanta pentru functiile cerebrale?

Citidina este recomandata de foarte multi specialisti in caz de leziuni cerebrale, diferite forme de disfunctii neurologice precum atacul vascular cerebral, traumatismele cerebrale, in caz de tulburari de invatare si de memorare precum si in caz de afectiuni precum dementa. Popularitatea citidinei ca adjuvant in stimularea functiilor cerebrale si in echilibrarea functiilor neuronilor vine din faptul ca celulele neuronale folosesc colina, o substanta sintetizata din citidina ca materie prima. Mai exact, colina ajuta la mentinerea integritatii membrane celulare, protejeaza neuronii de neurotoxine, ajuta la sinteza neurotransmitatorilor si sustine metabolismul cerebral.

De ce trebuie sa folosim suplimente?

Creierul uman sintetizeaza cantitati mici de colina si ajuta in acest fel de sustinerea functiilor cerebrale. Dar, pentru perioadele mai dificile, in care organismul este slabit, in cazul unei predispozitii spre boli degenerative precum maladia Alzheimer sau bola Parkinson, precum si in cazul unor afectiuni neurologice cronice precum autismul sau ADHD-ul, creierul poate sintetiza cantiti insuficiente si are nevoie de o suplimentare. Odata introdusa in organism, citidina 5-difosfocolina este absorbita in circuitul sanguin, trece bariera neuronala si permite patrunderea colinei in sistemul nervos central unde este metabolizata ca fosfatildicolina. Fosfatildicolina este component majoritara a celulelor neuronale. Fara aceasta substanta, creierul isi deterioreaza structura si imbatraneste prematur. De aceea, citidina 5-difosfocolina are o importanta deosebita in mentinera unor functii cerebrale optime. Ea intermediaza conversia colinei in fosfatildicolina, care protejeaza creierul si previne bolile degenerative. Prin faptul ca ajuta functionarea mitocondriilor, citidina 5-difosfocolina activeaza componente cheie de la nivel neuronal si stimuleaza productia de neurotransmitatori. Mai mult, ajuta la diminuarea edemelor cerebrale in caz de traumatisme sau de accident vascular cerebral (AVC).

Ingrediente care sustin metabolismul cerebral

Produsul natural Neuro Optimizer® de la Secom® contine ingrediente care sustin metabolismul cerebral precum citidina, fosfatidilcolina si L-Glutamina, acetil L-Carnitina si taurina care asigura protectie antioxidanta impotriva distrugerilor neuronilor. Este bine sa stii ca celula nervoasa are in componenta 30% fosfatidilcolina, a carei productie este stimulata de Neuro Optimizer® si ca, de asemenea, produsul favorizeaza productia de neurotransmitatori precum adrenalina, acetilcolina, dopamina, noradrenalina, substante implicate in cresterea performantelor intelectuale si in mentinerea concentrarii optime pe durata efortului intelectual.

Mai mult decat atat, Neuro Optimizer® stimuleaza memoria, imbunatateste capacitatea de concentrare si mareste rezistenta si adaptabilitatea in perioadele solicitante. Produsul este util si ca adjuvant in tratarea unor afectiuni precum sindromul Down, scleroza multipla, deficitul de atentie, epilepsia, maladiile Alzheimer si Parkinson, senilitate, ataxie (tulburare de coordonare a miscarilor musculare voluntare), paralizie faciala, etc.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate