ce-pericole-implica-glicemia-crescuta

Pastrarea unui echilibru in privinta glicemiei previne complicatiile pe care un nivel crescut de zahar in sange le poate determina pe termen lung. Mai multe organe, precum creierul, ochii, inima sau extremitatile membrelor ajung sa fie afectate de lipsa de control glicemic. Iata cateva dintre riscurile la care te expui daca nu mentii nivelul de zahar din sange in limitele normale.

Cuprins

Pielea se infecteaza des si se vindeca mai greu
Creste riscul de retinopatie si de glaucom
Deterioreaza vasele de sange
Strica viata sexuala
Afecteaza nervii periferici
Te ajuta sa controlezi glicemia

Pielea se infecteaza des si se vindeca mai greu

Deshidratarea este frecventa la persoanele care sufera de diabet si apare ca urmare a urinarilor frecvente pe care le determina aceasta afectiune. Ma mult, si procesul de termoreglare a organismului are de suferit din cauza afectarii nervoase, de aceea apar transpiratii dese si abundente. Toti acesti factori conduc la pierderea de lichide care determina pielea uscata care se crapa cu usurinta, lasand multiple porti de intrare a microbilor in organism. Asa se ajunge la infectii frecvente ale pielii si, mai ales, la complicatii ce decurg din aceste infectii. Explicatia este ca si vasele de sange sunt afectate de biabet, iar pielea este slab irigata cu sange, de aceea nu are suficienti nutrienti pentru a se vindeca.

Creste riscul de retinopatie si de glaucom

Diabetul predispune la afectiuni ale ochilor grave care, in timp, pot afecta atat de mult vederea incat determina orbire. Este vorba despre retionopatie, caratracta si glaucom. Dintre acestea, cea mai frecventa este retinopatia, cauzata de afectarea vaselor de sange de la nivelul retinei. Vasele de sange afectate se vindeca prin cicatrizare, iar cicatricele succesive pot acoperi, in timp, suprafata retinei. In alte cazuri, vasele se sparg si nu mai hranesc corespunzator retina. Cataracta determina opacizarea cristalinului si este o complicatie timpurie a diabetului, iar galucomul reprezinta cresterea tensiunii inraoculare cu afectarea nervului optic.

Deterioreaza vasele de sange

Diabetul mareste riscul de afectiuni ale inimii si creste riscul de atac de cord. Se intampla acest lucru deoarece valorile ridicate ale glicemiei pot afecta vasele de sange conducand la complicatii cardio-vasculare precum hipertensiunea, colesterolul mare si ingrosarea arterelor. Riscurile de atac de cord sunt cu atat mai mari cu cat persoana respectiva este fumatoare, are un nivel mare de colesterol in sange, este sedentara, sufera de obezitate si are istoric de tromoboze.

Strica viata sexuala

Un nivel crescut de glucoza in sange determina atat afectiuni ale nervilor cat si ale arterelor. Acestea contribuie la intreruperea fluxului sanguin necesar barbatilor pentru erectie. Din acest motiv, disfunctiile erectile sunt frecvente in randul diabeticilor. Dar si femeile au de suferit, lubrifierea si sensibilitatea sexuala scad din cauza afectarii vaselor de sange si a receptorilor nervosi, iar actele sexuale pot fi o sursa de discomfort.

Afecteaza nervii periferici

Prea multa glucoza in sange afecteaza celulele nervoase care nu mai transmit corect prin reteaua de nervi a organismului, semnale catre sistemul nervos central. Cel mai des se resimte aceasta afectare la nivelul mainilor si picioarelor, insa fenomenul afecteaza intreg organismul si diminueaza pana si capacitatea de a sesiza simptomele determinate de hipoglicemie (scaderea periculoasa a nivelului de glicemie din sange). Riscul unor astfel de afectari creste la persoanele care au diabet de peste 25 de ani, la cele care au colesterolul mare, hipertensiune arteriala sau probleme in mentinerea greutatii.

Te ajuta sa controlezi glicemia

Produsul Glucose Optimizer®, 120 de tablete, de la Secom®, 100% natural, asociaza mai multe extracte brevetate pentru a mentine un nivel sanatos de glucoza in sange. Produsul are o formula ce contine 19 vitamine, minerale, antioxidanti si extracte din plante, pentru eficienta sporita, inclusiv extractul brevetat Glycostat® cu efect insulin like, marca Glykon Technologies Group, LLC. Glucose Optimizer®, contribuie la reglarea si la mentinerea concentratiilor normale de glucoza din sange prin stimularea productiei de insulina, prin imbunatatirea sensibilitatii receptorilor celulari insulinici, prin reducerea absorbtiei glucozei la nivel intestinal, prin reducerea gluconeogenezei, glicogenolizei si stimularea glicolizei. In egala masura, Glucose Optimizer® actioneaza si prin reducerea complicatiilor date de cresterea concentratiei de glucoza din sange. Este vorba despre complicatiile neruologice produse de acumularae de sorbitol la nivelul tesuturilor, si de cele produse de afectarea circulatiei micro si macrovasculare. Prin continutul sau de minerale si vitamine, Glucose Optimizer® corecteaza deficitele care pot aparea pe fondul deshidratarii sau al regimului special. In plus, produsul regleaza tensiunea arteriala, frecventa la persoanele cu un nivel crescut de glicemie, prin relaxarea peretelui vascular data de reducerea nivelului unei enzime implicate in conversia angiotensinei (ACE).
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Glucose Optimizer®

120 tablete Easy-Solv®

170.00 lei
In stoc