ce-factori-te-predispun-la-aparitia-cancerului-de-san

Cancerul mamar reprezinta a doua cauza de mortalitate, dupa cancerul pulmonar, arata statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), iar datele sunt dure si in privinta incidentei bolii. O femeie din opt risca aparitia cancerului de san, iar in Romania sunt diagnosticate anual, aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer mamar. Afla care sunt factorii care iti cresc riscul de a face cancer de san, pentru a-i evita si a face tot ce iti sta in putinta pentru a ramane sanatoasa.

Cuprins

Mostenirea genetica
Varsta este un factor de risc
Atentie la deodorante si antiperspirante
Menstruatia precoce

Mostenirea genetica

Cam 30% din cazurile de cancer de san sunt determinate genetic, de aceea este important sa stii care este istoricul medical al rudelor tale de gen feminin. Daca bunica, mama sau sora s-au confruntat cu cancerul de san, atunci si tu ai o predispoztie crescuta si ar trebui sa fii vigilenta. Mai exact, trebuei sa eviti acumularea de kilograme in plus, trebuie sa mananci cat mai natural si sa eviti mediile poluate. Viciile ar trebui sa iasa total din calcul, la fel si stilul de viata dezordonat cu nopti pierdute si alimentatie haotica. De asemenea, daca o ruda de gradul I are cancer de san este recomandat sa incepi sa-ti faci mamografii anual, incepand cu vasta de 25 de ani.

Varsta este un factor de risc

Cancerul de san poate aparea la orice varsta, dar femeile care au implinit 50 de ani sunt cele predispuse in mod special afectiunii si au un risc crescut de a fi diagnosticate pozitiv. Potrivit Institutului National de Cancer, jumatate dintre femeile diagnosticate cu cancer sunt peste varsta de 65 de ani. 7% din cazurile de cancer apar la femile cu varsta sub 40 de ani. Totusi, chiar daca ai 20 de ani, este bine sa incepi exameniarea sanilor la mamograf, o data la 3 ani, iar dupa 40 de ani sa mergi anual pentru a astfel de investigatie.

Atentie la deodorante si la antiperspirante

Testele de laborator au aratat ca sarurile de aluminiu si alte substante continute de deodorantele spray si de antiperspirante se absorb in organism, avand potential cancerigen pentru tesuturile proxime, mai exact pentru glandele mamare. De aceea, produsele care contin saruri de aluminiu nu sunt indicate si devin de-a dreptul riscante mai ales pentru cei cu antecedente de cancer in familie.
Cea mai mare concentratie de asemenea saruri se gaseste in deodorantele antiperspirante sub forma de stick. Deodorantele simple sunt o alternativa fara aluminiu. Acestea nu blocheaza porii, asa cum o fac produsele antiperspirante, ci parfumeaza zona pe care sunt aplicate si o curata de bacterii pentru a preveni mirosul de transpiratie. Dar si acestea contin substante cu potential nociv, cum sunt parabenii, conservanti care se gasesc pe eticheta sub diverse denumiri: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, etc.

Menstruatia precoce

Cancerul de san apare pe fondul unor modificari hormonale, adica inclusiv pe fondul expunerii hormonul feminin la estrogen. Din acest motiv, menstruatia precoce, care debuteaza inainte de 12 ani este considerata un factor care creste riscul de cancer de san.
Pentru persoanele cu un istoric familial care indica un risc sporit de cancer de san, evitarea factorilor favorizanti scade riscul de boala, iar administrarea de produse antitumorale are rol preventiv. Produsul Tien Hsien Liquid,100% natural, de la Secom®, inhiba formarea tumorilor in toate stadiile de evolutie (initiere, declansare si proliferare) prin urmatoarele efecte adjuvante antitumorale: ajuta la mentinerea structurii normale a ADN-ului in procesul de diviziune celulara prin inducerea apoptozei celulelor cu alterari genetice potential maligne si prin stimularea producerii factorului de necroza tumorala (TNF), reduce angiogeneza tumorala (dezvoltarea retelei sanguine specifica tumorilor), are efect antimutagenic stimuland diferentierea celulara normala.

Un studiu clinic realizat asupra produsului Tien Hsien Liquid, efectuat sub indrumarea Prof. Dr. King-Jen Chang, coordonator stiintific studii clinice in cadrul Spitalului Universitar din Taipei, Taiwan si coordonat de Dr. Wen-Hung Kuo, coordonator executiv al studiului clinic, Sef sectie chirurgie oncologica, Spitalul Universitar din Taipei, Taiwan, a demonstrate ca administrarea produsului creste calitatea vietii persoanelor diagnosticate cu cancer de san metastazat cu 41,7 % fata de starea lor de la momentul includerii in studiu.

Produsul Tien Hsien Liquid de la Secom® este antioxidant, detoxifica organismul de substantele cancerigene, stimuleaza drenarea limfatica si actioneaza sinergic cu chimio si radioterapia prin amplificarea efectelor pozitive si prin reducerea efectelor secundare: voma, diaree, ulceratii, anemie, leucopenie, trombocitopenie, fibrozare tisulara, depresie, caderea parului etc.