ce-beneficii-aduce-colostrul-copilului-tau

La prima alaptare bebelusul tau nu bea lapte, ci colostru, un lichid secretat da glandele mamare dupa nastere, cu proprietati unice si esentiale pentru dezvoltarea copilului. De aceea, sub nicio forma, nu ar trebui sa-l privezi pe bebelus de aceasta hrana miraculoasa.

Colostrul este un lichid eliberat in primele zile dupa nastere si are aspectul unui lichid glabui, vascos si transparent. Compozitia colostrului este foarte importanta pentru sanatatea bebelusului deoarce sustine organismul copilului in doua moduri diferite. In primul rand prin faptul ca transfera anticorpi de la mama, anticorpi care asigura imunitatea bebelusului in primele zile de viata si, in al doilea rand, datorita factorilor de crestere care au proprietati de vindecare si care sustin sanatatea. Studiile arata ca printre factorii imunitari pe care ii contine colostrumul se numara imunoglobuline, lactoferina, citokine si interferon, compusi care potenteaza sistemul imunitar.

Cuprins

Este antiviral si antibiotic natural
Repara AND-ul

Este antiviral si antibiotic natural

Imunoglobulinele, prezente in colostrum, formeaza mai mult de 40% din proteinele aflate in sange. Mai mult, exista patru tipuri de imunoglobuline care actioneaza in cazul tuturor mamiferelor, inclusiv in cazul oamenilor. Fiecare dintre aceste imunoglobuline au o structura specifica de aminoacizi si au o actiune specifica in organism. Imunoglobulinele pot actiona in organism singure sau in diverse combinatii, dar fiecare dintre ele este capabila sa blocheze, sa penetreze si sa distruga cate un antigen specific. Colostrul contine toate cele 5 tipuri de imunoglobuline. Astfel, IgA se afla in sange, saliva, lacrimi si in mucusul din membrane, IgG circula in sistemul limfatic si circulator unde ajuta la neutralizarea toxinelor si la anihilarea invadatorilor organismului, IgD si IgE au rol antiviral, iar IgM lupta impotriva bacteriilor, deci are efect antibiotic.

Pe langa toate aceste imunoglobuline, colostrul contine si PRP, polipeptida bogata in proteine, despre care studiile arata ca stimuleaza un sistem imunitar “lenes”. De asemenea, PRP ajuta la functionarea corecta a timusului, care produce celule imunitare T ce lupta cu virusuri si antigeni. De asemenea, PRP din colostru echilibreaza sistemele imunitare hiperactive care produc boli autoimune, adica acelea afectiuni in care organismul “se ataca” pe sine insusi.

Repara AND-ul

Factorii de crestere din colostru sunt un remediu de spectru larg pentru o multime de probleme de sanatate. Substantele miraculoase din colostru fac posibila refacerea tesuturilor, cresterea capacitatii organismului de a metaboliza grasimile, precum si stimularea dezvoltarii de tesut muscular. De asemenea, factorii de crestere echilibeaza nivelul de zahar din sange si pe acela al neurostransmitatorilor cerebrali si ajuta la refacerea AND-ului si ARN-ului celular.

(articol actualizat la data 04-01-22)
 

Produse recomandate

loader
Colostrum with Probiotics

50g pudra (gust de portocale/ananas)

121.00 lei
In stoc