📢Ultima zi cu 15% reducere la achizitii de min. 200 de lei

Cat este normal sa te ingrasi in sarcina si cum te ajuta suplimentele prenatale?

Cat este normal sa te ingrasi in sarcina si cum te ajuta suplimentele prenatale?

O dieta echilibrata te ajuta sa asiguri bebelusului nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios, dar teoria “mananc pentru doi”, este demodata, nu din motive estetice, ci din motive care tin de sanatate: prea multe kilograme in plus pot crea probleme in timpul sarcinii si pot face nasterea mai dificila. Vitaminele prenatale, concepute special pentru aceasta perioada compenseaza lipsurile din dieta si sunt recomandate tuturor femeilor insarcinate, inclusiv femeilor care, din cauza excesului de kilograme, sunt nevoite sa aiba grija la dieta din timpul sarcinii.

Nutritionistii au calculat ca o femeie insarcinata are nevoie de 300 de calorii pe zi, in plus, fata de caloriile pe care le consuma inainte. Acest lucru duce la o crestere in greutate normala, care ar trebui sa fie, in medie, de minimum 14 kilograme pana la finalul sarcinii. Cele 14 kilograme sunt reprezentate de fat, care ajunge, in general, la 3.5 kg, de uterul care se mareste si care ajunge la greutatea de 1 kg, la glandele mamare care cresc in dimensiune pentru a pregati alaptarea si care pot adauga greutatii tale minimum un kg in plus, lichidul amniotic in care se dezvolta copilul si care il protejeaza de socuri, un surplus de 1,5 kg de sange, tesut adipos acumulat in sarcina, in jur de 3.5 kg si alte lichide retinute de organism, minimum 1,5 kg. In cazul in care greutatea ta inainte de sarcina era sub cea medie, este posibil sa te ingrasi in mod natural mai mult. Daca inainte de sarcina aveai cateva kilograme in plus, atunci va trebui sa ai grija sa nu te ingrasi mai mult de 10 kilograme. In orice caz, este strict interzis sa tii cura de slabire, daca medicul tau nu iti impune acest lucru.

Cuprins

Ce risca o gravida supraponderala?
Mentine sanatatea optima in sarcina si dupa nastere

Ce risca o gravida supraponderala?

Femeile care au kilograme in plus de dinainte de sarcina risca mai mult decat celelalte, diferite complicatii pe durata graviditatii, precum diabetul gestational, preeclampsia (survine dupa saptamana 20 de sarcina si se manifesta prin tensiune mare, edeme difuze) sau eclampsia (hipertensiune arteriala, o prezenta excesiva de proteine in urina si edeme, dureri de cap, vertijuri, zbarnaituri in urechi, fulgere vizuale si o durere “in bara” la inaltimea stomacului. In cele din urma survine eclampsia propriu-zisa, asemanatoare cu o criza de epilepsie: pierderea starii de constienta, redoarea membrelor urmata de convulsii). In plus, riscul unui deces perinatal este cu atat mai mare cu cat indicele de masa corporala (IMC) este mai mare. De asemenea, dupa cezariana, aceste femei risca mai des decat cele cu o greutate normala inflamarea si infectarea membranei uterine, aparitia tromobilor venosi la nivelul gambelor si organelor pelvine. In aceste cazuri, in care femeile au o greutate prea mare in timpul sarcinii sau daca se ingrasa exagerat, se impune o urmarire atenta a dietei. Pentru ca acest lucru sa nu afecteze in niciun fel dezvoltarea copilului se impune folosirea vitaminelor si mineralelor prenatale.

Mentine sanatatea optima in sarcina si dupa nastere

Kilogramele acumulate in timpul sarcinii se ”topesc” de la sine dupa nastere. De aceea, nu trebuie sa iti faci griji legate de greutate. Tine cont si de faptul ca ajungi la aceste kilograme in plus pe durata a 9 luni de zile si ca organismul tau va avea nevoie, in medie, de 6 luni pentru a reveni la greutatea avuta anterior. Secom® te sustine atat pe durata sarcinii cat si dupa ce nasti, oferindu-ti produsul destinat special femeilor insarcinate si ulterior nasterii, pe toata durata alaptarii, Preg-Natal®+DHA. Produsul Preg-Natal®+DHA, de la Secom® este cea mai complexa formula de multivitamine pentru sanatatea mamei si a copilului in timpul sarcinii, dar si dupa nastere. Contine 29 de nutrienti esentiali: vitamine, minerale, acizi grasi Omega-3, luteina si Ghimbir, colina, inozitol, DHA, pentru dezvoltarea armonioasa a fatului si vitamina D3, care ajuta la fixarea calciului. Administrat in timpul sarcinii, Preg-Natal®+DHA ajuta la reducerea senzatiei de greata si a varsaturilor din primul semestru si mentine echilibrul de vitamine si minerale. Dupa nastere, Preg-Natal®+DHA contribuie la functionarea normala a sistemului nervos al mamei si la mentinerea tonusului psihic, ajuta functionarea normala a sistemului imunitar, favorizeaza absorbtia normala a calciului si fosforului si ajuta la mentinerea concentratiilor normale a acestor minerale in sange. De asemenea, Preg-Natal®+DHA regleaza activitatea hormonala, productia normala de hormoni tiroidieni si functionarea normala a glandei tiroide. Preg-Natal®+DHA ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, vitaminizeaza si mineralizeaza organismul astfel incat sa se adapteze si sa faca fata solicitarilor suplimentare pe care le presupun odihna precara si alaptarea.

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare