Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Cand devin periculoase intepaturile de insecte

Cand devin periculoase intepaturile de insecte

Unele persoane au fobie fata de insecte si manifesta reactii exagerate atunci cand acestea se apropie. Dar teama poate fi justificata, mai ales ca in perioada de vara, hainele subtiri si pielea din ce in ce mai dezgolita favorizeaza muscaturile de insecte.

Cuprins

Ochii si limba sunt zone foarte vulnerabile
Alergicii pot face soc anafilactic
Copiii fac infectii la locul intepaturii
Asa iti atenuezi suferinta

Ochii si limba sunt zone foarte vulnerabile

Orice zona a pielii poate fi muscata de insecte, iar gravitatea reactiilor fiecarei persoane in parte poate fi diferita. Dar este cert ca cele mai periculoase muscaturi de insecte sunt cele de la nivelul buzelor, limbii si ochilor. Principalul pericol este dat de faptul ca aceste zone sunt foarte sensibile si se pot umfla foarte mult, tesuturile suferind leziuni puternice care necesita o perioada mai lunga de vindecare. In plus, limba se poate umfla si se poate ajunge la sufocare.

Alergicii pot face soc anafilactic

Intepaturile de viespi, albine, furnici sau capuse pot da reactii alergice. Din acest motiv, daca stii ca ai o predispozite spre alergii, trebuie sa te feresti de aceste insecte folosind creme si spray-uri speciale. In caz contrar pot aparea simptome variate precum frisoanele, durerile de cap, ametelile, varsaturile, hipotensiunea arteriala, tahicardia si, daca nu mergi suficient de rapid la medic, situatia poate degenera si poti ajunge chiar si la soc anafilactic.

Copiii fac infectii la locul intepaturii

In majoritatea cazurilor, la adultii muscati de insecte, simptomele constau in semne mici, circulare, rosii, dar care nu se umfla foarte mult si care nu provoaca mancarimi intense. In schimb, la copii pot aparea noduli rosii, supradimensionati care provoaca prurit greu de suportat. Fiindca cei mici nu tolereaza prea bine mancarimea de la nivelul pielii se scarpina si-si produc mici rani care favorizeaza infectarea.

Asa iti atenuezi suferinta

Daca esti victima unei insecte, atunci poti folosi produsul Skin Blend™ 100 capsule vegetale de la Secom®. Acesta contribuie la grabirea cicatrizarii ranilor provocate de intepaturile de insecte, precum si de acnee, arsuri minore sau alte afectiuni dermatologice provocate de acumularea de toxine in organism. Mai mult decat atat, produsul Skin Blend™ de la Secom® ajuta la elasticitatea si hidratarea pielii, la circulatia sanguina si la imbunatatirea echilibrului hormonal, precum si la reducerea acumularii si inflamarii grasimii subcutanate (celulita).

Produse recomandate


  • 100 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    75,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare