Varsta: 41 ani
Afectiune principala: fibromialgie

Chinul meu a inceput in vara anului 2008, mai precis la sfarsitul lunii iulie. Simptomele au debutat cu dureri in zona abdomenului care mai apoi s-au extins in tot corpul si au crescut in intensitate pana la un nivel aproape de nesuportat. Timp de opt luni am mers la consultatii la peste 40 de medici cu diverse specialitati, am urmat tratamente pentru infectie urinara, anexita, spondilita anchilozanta, am facut fizioterapie si kinetoterapie.

Practic, am urmat toate tratamentele sugerate de medicii care m-au consultat. Cu toate aceste durerea continua sa creasca si sa se extinda: abdomen, picioare, talpi, ceafa, spate. Nu numai ca tratamentele nu imi aduceau nici o imbunatatire, dar starea mea se degrada pe zi ce trecea. In primavara deja eram ingrozitor de speriata si frustrata; nu intelegeam cum dupa opt luni de chin, nu aveam un diagnostic si mai ales, nu aveam un tratament care sa ma ajute si macar sa imi domoleasca durerea. Trecusem de la utilizarea unor inflamatoare clasice la analgezice care se eliberau doar cu reteta speciala.

In sfarsit, intr-o zi care parea ca oricare alta, in care ma programasem la un medic reumatolog pentru a-mi prelungi concediul medical (din cauza durerilor nu mai puteam lucra), am aflat cu stupoare numele bolii: FIBROMIALGIE – o boala mai rara, ale carei cauze nu se cunosc, iar tratametul consta intr-o pleiada de antidepresive, calmante, analgezice. In plus, am aflat ca aceasta boala misterioasa nici nu se poate vindeca!

Urma deci, sa imi traiesc restul vietii cu aceste dureri groaznice?Am refuzat sa cred acest lucru si am inceput sa caut alte solutii de tratament.
Din luna aprilie 2009 mi-am pus toata speranta in tratamentele naturale recomandate la Centrul “Energy Plus”(actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®).

Si lucrurile au inceput sa se schimbe pentru mine! Cand am inceput aceste tratamente ma rugam si credeam ca numai o minune ma poate salva de la o viata chinuita de durere. Si minunea a venit! La fiecare doua saptamani mergeam la o consultanta in timpul careia prezentam evolutia simptomelor si mi se faceau recomandari de tratament.
Dupa sapte luni de tratament intens, ma simt la fel de bine ca inainte de declansarea bolii; am o viata normala, imi pot desfasura activitatile zilnice, inclusiv un serviciu stresant si mai presus de orice, ma bucur de fiecare clipa din viata. Am renuntat treptat la tratamentul alopat si urmez un tratament natural de intretinere.

Ajutorul oferit la Centrul “Energy Plus”(actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®) a insemnat atat profesionalism si interes pentru pacient si tratarea bolii cat si o empatie si intelegere umana pentru suferinta pe care o traiam.

O boala atat de rara precum fibromialgia a presupus din partea dumnealor un studiu mai aprofundat si un efort mai mare. Atentia pe care au acordat-o simptomatologiei si problemelor mele a fost de mare ajutor si a contat pentru moralul meu mai mult decat orice sedinta la psiholog. M-au ajutat enorm! Sprijinul moral m-a ajutat la fel de mult ca si ajutorul medical.

Cu mult respect le multumesc pentru tot si ma rog lui Dumnezeu sa le dea sanatate ca sa-i ajute si pe altii asa cum m-au ajutat si pe mine.

Celor care au fost diagnosticati cu fibromialgie sau au dureri musculare neexplicate in tot corpul, le transmit un singur mesaj: aveti speranta! Pana si o boala misterioasa si necunoscuta poate fi vindecata. Tratamentul natural profesionist poate face minuni!