aveti-mainile-si-picioarele-reci-inclusiv-cand-este-cald

Vara este pe final si in curand vom apela din nou la haine groase, caciuli, esarfe si manusi. In sezoanele reci accentul cade pe pastrarea temperaturii corpului, in special prin pastrarea extremitatilor calde, acestea fiind zonele prin care se pierde cea mai multa caldura. Dar ce ne facem atunci cand mainile si picioarele sunt reci, chiar si atunci cand afara gradele sunt sus in termometru?

Cuprins

De ce sunt reci extremitatile
Cum poate fi ameliorata circulatia periferica
Vein Defense™ de la Secom® pentru reducerea simptomelor insuficientei venoase

De ce sunt reci extremitatile

Intr-adevar, iarna organismul transporta o parte din sangele care ar trebui sa ajunga in maini si picioare catre organele interne, pentru a pastra buna functionare a acestora. Organele interne devin astfel o prioritate, fenomenul este normal si apare la orice persoana. Dar vara alimentarea cu sange ar trebui sa fie distribuita in mod normal in tot organismul, iar mainile si picioarele reci chiar si la temperaturi ridicate trebui sa ne puna pe ganduri.

Medicul poate investiga situatia si poate stabili daca este vorba despre o posibila afectiune tiroidiana, ateroscleroza, afectiuni inflamatorii ale vaselor de sange ori circulatie periferica deficitara. Daca mainile si picioarele sunt reci, se umfla, apar dureri de cap, ameteli si chiar varice, cel mai probabil este vorba despre circulatia periferica deficitara.

Cum poate fi ameliorata circulatia periferica

Pentru a stimula circulatia sangelui la nivelul extremitatilor exista cateva actiuni utile dar si cateva masuri care sunt absolut necesare. Una dintre masurile obligatorii este renuntarea la fumat, acolo unde este cazul. Persoanele cu circulatie periferica deficitara trebuie sa nu fumeze, pentru ca acest obicei are efecte negative importante. Unul dintre acestea este faptul ca vasele de sange isi reduc din aceasta cauza capacitatea de a transporta sangele la valori considerabil mai mici fata de cele ale unui nefumator.

De ajutor pentru imbunatatirea circulatiei periferice este si introducerea mainilor in apa calda. Atentie, apa nu trebuie sa fie fierbinte. Iar pentru picioare cel mai bine este sa evitati pozitia picior peste picior, care poate obstructiona circulatia sangelui catre zonele inferioare ale corpului. De asemenea, este posibil ca sedentarismul sa favorizeze circulatia deficitara. Chiar daca timpul nu ne permite sa facem suficient sport pentru a pune sangele in miscare, exista o optiune de a stimula circulatia inclusiv in situatii mai statice. De exemplu, stand pe scaun pot muta alternativ greutatea de pe calcai pe varfurile picioarelor. Din seria activitatilor sportive sunt recomandate in special dansul, alergarea usoara si inotul. Masajul muschilor si al tendoanelor este de asemenea benefic, precum si cateva dusuri cu alternarea temperaturii apei de la cald la rece. Circulatia periferica deficitara poate fi de asemenea ameliorata si cu ajutorul suplimentelor alimentare, care pot contribui la o circulatie sanguina normala.

Vein Defense™ de la Secom® pentru reducerea simptomelor insuficientei venoase

Produsul Vein Defense™ 60 tablete de la Secom® este un adjuvant de incredere pentru reducerea semnelor insuficientei venoase, cum sunt circulatia periferica deficitara, varicele si hemoroizii. Acesta contribuie la imbunatatirea circulatiei sanguine venoase si limfatice, la mentinerea unui nivel optim de colagen in peretele vascular si la imbunatatirea permeabilitatii capilare. De asemenea, Vein Defense™ ajuta la reducerea efectului distructiv al radicalilor liberi asupra valvelor venoase, la reducerea fragilitatii peretilor capilari si la imbunatatirea tonusului si integritasii peretilor si valvelor venoase. Vein Defense™ are si efect antitrombotic si cicatrizant. Produsul contine extracte standardizate de castan salbatic, ghimpe, curcumin, ghimbir si ardei iute, in concentratii optime pentru un efect biologic maxim.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.