Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

Atentie, stresul este contagios!

Atentie, stresul este contagios!

Stresul este contagios, arata un studiu recent, realizat la Universitatea Saint Louis, SUA. Spre deosebire de virusuri care se transmit prin contact direct, stresul se transmite prin tonul vocii, expresiile faciale si prin postura.

Echipa de cercetatori de Universitatea din Saint Louis sustine ca stresul poate fi preluat si de la necunoscuti, deci si in cazul in care nu exista o implicare emotionala directa intre noi si persoana stresata.

Cercetatorii au demonstrat acest lucru cand au ales aleator, din public, anumite persoane pe care le-au rugat sa tina discursuri si sa rezolve calcule complicate. Ulterior, cercetatorii au masurat nivelul de cortisol si al unei enzime din saliva, marker asociati cu prezenta stresului. Asa au observat ca nivelul de stres al martorilor crestea proportional cu nivelul de stres al performerului. Specialistii au numit fenomenul secondhand stres.

“Experimentul nostru a dovedit in mod clar faptul ca stresul poate fi transmis de la o persoana la alta si ca ajunge de la cei implicati in mod direct, la cei care doar observa o persoana care se confrunta cu stresul”, a explicat Tony Buchanan, profesor in Departmentul de Psihologie al Universitatii Saint Louis. De asemenea, cercetatorii au observant ca, in unele situatii, stresul determina la numite persoane, comportament eroic.

Produse recomandate


  • 120 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    150,00 lei
  • 60 tablete RapidS...
    Pret obisnuit
    84,00 lei
  • 50 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    77,00 lei
  • 60 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    101,00 lei
  • 30 tablete ActivT...
    Pret obisnuit
    73,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare