Atacul de cord, in scadere considerabila in Europa

Atacul de cord, in scadere considerabila in Europa

Numarul victimelor atacurilor de cord este in descrestere in Europa, potrivit unui studiu mentionat recent in publicatia European Heart Journal. Potrivit acestuia, cifrele s-au modificat considerabil in ultimele decenii, iar succesul se datoreaza, considera cercetatorii, administrarii de substante care scad nivelul colesterolului si eforturilor sustinute de convingere a populatiei sa renunte la fumat.

In multe tari de pe intreg teritoriul european, din primii ani ’80 si pana acum s-au inregistrat si cu 50% mai putine decese cauzate de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, afectiunile cardiace raman inca printre primele cauze ale deceselor. In plus, specialistii considera ca evolutia numarului de persoane afectate de obezitate si diabet ar putea contracara efectele pozitive inregistrate pana acum.

Marea Britanie, Danemarca, Malta, Olanda si Suedia sunt tarile in care scaderea numarului victimelor atacului de cord a fost cea mai mare, iar Ungaria, Lituania, Letonia si Polonia tarile in care modificarea valorii a fost foarte mica. In ceea ce priveste Romania, desi efectul pozitiv a fost destul de mic, in randul barbatilor, fluctuatiile valorilor au fost semnificative din punct de vedere statistic.

Produse recomandate


Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare