Doar astazi, 29 martie, ai 25% reducere la minim 2 produse Childlife

ARN-ul ofera indicii privind sanatatea inimii

ARN-ul ofera indicii privind sanatatea inimii

Anumite molecule din organism ofera informatii despre starea noastra de sanatatea si parametrii in care functioneaza anumite organe, informatii analizate adesea de medici pentru a stabili diagnosticul unui pacient si calea de tratament potrivita. Printre acestea se numara si acidul ribonucleic (ARN), care contine particule mici denumite microARN. Cercetatorii considera microARN-ul poate furniza informatii despre eventuale leziuni ale inimii.

Oamenii de stiinta de la Thomas Tuschl Laboratory of RNA Molecular Biology au observat ca persoanele care suferisera rani ale muschiului cardiac aveau un nivel sangvin mai mare de anumite tipuri de microARN. Acestia spera ca descoperirea sa le permita in timp sa obtina cat mai multe informatii noi pentru un diagnostic precis si rapid, util in situatii ca atac de cord pana la leziuni in urma unui accident de masina.

Cercetatorii au prelevat atat probe de sange cat si de tesut cardiac de la subiecti sanatosi si pacienti cu insuficienta cardiaca si au analizat nivelul de microARN si troponina cardiaca. Aceasta este o proteina folosita in prezent pentru diagnosticarea leziunilor muschiului cardiac, proteina care se regaseste in mod normal in celule atunci cand tesutul este sanatos si in circuitul sangvin atunci cand este vorba de o afectiune.

Similitudinea intre comportamentul microARN-ului si cel al troponinei cardiace, precum si alte indicii obtinute de cercetatori, fac posibil scenariul in care specialistii vor putea identifica leziuni cardiace in baza analizei nivelului de microARN. Potrivit acestora, avantajul microARN-ului este eliberarea mai rapida in sange, ceea ce permite o identificare si o diagnosticare mai rapide.

Produse recomandate


  • 60 capsule gelati...
    Pret obisnuit
    210,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare