Varsta: 61 de ani
Afectiune principala: neoplasm rectal

Sunt din orasul Targoviste si in urma cu 12 ani si jumatate am fost diagnosticata cu neoplasm rectal.
Boala a debutat cu o senzatie de disconfort stomacal si scaune dese. Am fost internata la Spitalul Judetean Targoviste unde mi s-a pus, de la prima investigatie, diagnosticul de mai sus, singura mea sansa fiind operatia de urgenta.
M-am internat la un spital din Bucuresti si am fost operata la trei zile dupa internare. Dupa interventie am urmat sase cure de citostatice si totul parea in regula. M-am inregistrat la Institutul Oncologic Bucuresti si m-am prezentat regulat la control timp de zece ani fara a mai avea probleme. Dar, dupa zece ani, chiar la sfarsitul anului 2007, am inceput sa ma simt rau si sa slabesc.
Mi-am facut analizele de sange si markerii tumorali au iesit foarte mari (350 fata de maxim 3). Am intrat in panica, m-am prezentat la Institutul Oncologic Bucuresti unde s-a stabilit clar: recidiva.
Tumora avea 7.6/8 cm, era chiar in locul unde fusese intial, insa de data aceasta era neoperabila din cauza complicatiilor aparute.
Practic, aproape toata zona pelvina era afectata.
Mi s-a comunicat sec, ca mai am cateva luni de viata. Am urmat din nou 6 cure de citostatice si 11 sedinte de radioterapie.
Din noiembrie 2008 am inceput terapia cu produsele naturale recomandate la Centrul de Consultanta Naturopata “Energy Plus” (actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®). Am urmat cu strictete tratamentele recomandate luna de luna.
Starea mea s-a imbunatatit iar rezultatele tomografiei arata ca dimensiunile tumorii nu au crescut ba, din contra, au scazut. Boala nu a avansat deloc starea mea de sanatate este una buna fata de sansele slabe de viata care mi s-au dat. Precizez ca urmez si in prezent tratamentul natural, conform recomandarilor primite si am speranta ca va fi din ce in ce mai bine.