Varsta: 74 de ani
Afectiune principala: diabet tip II, hepatita C
Afectiune secundara: varice esofagiene, hipersplenism, anemie

La inceputul anilor ’90 analizele efectuate pentru stabilirea tratamentului pentru diabet tip II diagnosticat anterior au scos in evidenta o suferinta a ficatului (hepatita cronica). Dupa analizele specifice s-a stabilit existenta virusului hepatic C, genotipul 1 si un grad avansat de fibroza hepatica, varice esofagiene si hipersplenism.

Eram, la varsta de 59 de ani, intr-o situatie nu foarte buna, ca sa nu spun grava.

Tratamentul hepatitei cronice VHC, urmat pe baza recomandarilor si aprobarilor primite, a fost cel clasic, coroborat ulterior cu un regim alimentar fara sare, grasimi, dulciuri, alcool si cu efort fizic redus. Acest tratament a fost greu de suportat din cauza efectelor secundare, indeosebi, din cauza anemiei. Rezultatele obtinute dupa tratament au fost necorespunzatoare: virusul C nu s-a negativat iar parametri functionali ai ficatului au avut valori oscilatorii. Cu tot tratamentul efectuat, nu s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate a ficatului si boala a evoluat spre hepatita cronica avansata si chiar ciroza compensata, ceea ce m-a detereminat sa renunt la tratamentul medicamentos clasic.

La inceputul anului 2009 am aflat despre performantele Centrului de Medicina Integrativa Secom® in tratamentul hepatitelor virale si am hotarat sa apelez la serviciile Centrului. Au trecut mai mult de trei ani de cand urmez tratamentul natural recomandat lunar, pe baza analizelor medicale efectuate periodic. Produsele naturale de la Secom® incluse in programele de tratament nu au efecte adverse si sunt asociate astfel incat sa interactioneze perfect pentru tratarea cirozei compensate provocate de VHC si a complicatiilor acesteia.

Ca urmare a tratamentului efectuat pana in prezent, am constatat ca analizele au, in totalitate, valori apropiate de cele normale, iar viremia a scazut considerabil de la cateva milioane la sub un milion, ceea ce ma determina sa continui tratamentul pentru ca boala sa nu evolueze spre o forma mai grava.

Starea mea generala este buna, respect atat tratamentul natural cat si regimul alimentar recomandat.

Multumesc colectivului Centrului de Medicina Integrativa Secom® pentru profesionalismul, omenia si dedicatia de care da dovada.