Varsta: 59 de ani
Afectiune principala: ciroza decompensata etanolica (alcoolica), neoplasm hepatic
Afectiuni secundare: ascita, edeme gambiere, icter, hepatomegalie, splenomegalie, hipertensiune portala, varice esofagiene gradul III, nervozitate, depresie, dureri, infectie urinara cu E.Coli

Am 59 de ani si incerc sa va prezint, foarte pe scurt si fara patetism, dramatica si incredibila situatie prin care am trecut. Un incident nefericit din toamna anului 1997 m-a determinat, intr-un mod nefiresc (mai ales pentru o femeie), sa imi continui viata cu indiferenta si cu nepasare fata de familie si de propria-mi persoana si sa ma autodistrug prin consumul de alcool! Treptat, sanatatea mea s-a deteriorat foarte tare si, intr-un final, am acceptat ideea ca am nevoie de ajutor. Pe baza analizelor facute in aprilie 2008, s-a stabilit diagnosticul de ciroza hepatica alcoolica. Rezultatul investigatiilor ulterioare a fost dramatic: cancer hepatic cu speranta de viata de maximum 3 luni. Medicul mi-a explicat ca nici chirurgia si nici chimioterapia nu ma mai puteau ajuta. Cum sa accepti asa ceva!? Am fost externata si am hotarat sa fac ceea ce nu am facut ani de zile pentru cei dragi: am inceput sa ii ascult si, astfel, la insistentele lor, am acceptat sa urmez si un tratament natural antitumoral.
Am inceput batalia intr-o stare foarte dificila: doua tumori hepatice, ascita, edeme gambiere, icter, hepatomegalie, splenomegalie, hipertensiune portala, varice esofagiene gradul III, stelute vasculare, analize medicale cu valori la jumatate sau de doua pana la zece ori mai mari decat cele normale, astenie fizica accentuata, nervozitate, depresie, dureri, infectie urinara cu E.Coli, febra, frisoane. Familia mea a apelat la Centrul de Consultanta Naturopata "Energy Plus” (actual Centrul de Medicina Integrativa Secom®), de unde am primit tratamente antitumorale cu produse naturale speciale.
La o luna dupa inceperea tratamentului, lumina sperantei a aparut atat pentru mine, cat si pentru familia mea. Starea mea psihica (importanta in lupta cu boala) s-a imbunatatit considerabil: am devenit mai comunicativa, am capatat incredere in mine si putere de a lupta cu boala. Dupa doua luni de tratament, aveam pofta de mancare (chiar imi preparam singura hrana), edemele, nervozitatea si icterul au disparut, tranzitul intestinal si diureza s-au reglat.

Acum, dupa cinci ani de la dignosticarea cu cancer hepatic sunt un om normal, care regreta enorm anii irositi, din cauza dependentei alcoolice!