ajuta-ti-creierul-sa-fie-performant

Nu exista parte a corpului tau care sa nu fie conectata la creier. Acest lucru este posibil datorita celor aproximativ 75 de kilometri de nervi care-ti impanzesc organismul formand o retea ce transmite in continuu informatii milioanelor de neuroni aflati in creier. Aceste informatii sunt interpretate si, pe baza lor, sunt elaborate raspunsuri adecvate, coordonandu-se astfel actiunile voluntare (miscare), cele involuntare (miscari digestive, functia inimii, functia pulmonara, constrictia vaselor), adaptarea la factorii de stres si la schimbare, functiile senzitive (vaz, auz, miros, gust, sensibilitate tactila) si functiile cognitive (gandire, invatare, concentrare, atentie, memorie).

Un impuls nervos traverseaza reteaua nervoasa cu o viteza de aproximativ 90 de metri pe secunda, iar comunicarea intre neuroni si restul organelor se realizeaza prin neurotransmitatori (adrenalina, noradrenalina , acetilcolina, dopamina). Afectarea neuronilor si a comunicarii dintre ei duce la tulburari de gandire, rationament, memorie, nervozitate, anxietate, iritabilitate, tulburari de somn si adaptare deficitara la stres si la schimbarea factorilor de mediu (ex.: temperatura, lumina), tulburari de miscare si/sau sensibilitate, tulburari ale functiei tuturor organelor. Tocmai de aceea, functiile cerebrale trebuie sustinute mai ales in perioadele de oboseala si de stres, in cele de convalescenta si in cele de efort intelectual suplimentar.

Cuprins

Fosfolipidul care iti vine in ajutor
Asa previi degradarea creierului

Fosfolipidul care iti vine in ajutor

Fosfatidilcolina este o substanta vitala pentru celulele organismului. La nastere si in primii trei ani de viata, concentratia de fosfatidilcolina din membranele celulare ajunge la 90%. Ulterior scade si ajunge la numai 10% in cazul persoanelor in varsta. De aceea, specialistii spun ca un aport constant de fostfatidilcolina ar incetini procesele de degradare celulara.

Fosfatildicolina este un fosfolipid. Spre deosebire de fosfolipidele simple, fosfolipidele esentiale, inclusiv fosfatildicolina, contin si acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, recunoscuti pentru efectul pozitiv asupra sanatatii organismului si in special pentru implicarea in dezvoltarea sanatoasa a creierului.

Din fosfatildicolina se sintetizeaza in organism acetilcolina, substanta vitala pentru mebranele celulare, dar si pentru functionarea sistemului nervos, in special a memoriei, precum si a muschilor. Acetilcolina este un neurotransmitator care favorizeaza comunicarea intre celulele nervoase si care permite imbunatatirea transmiterii influxului nervos in creier. Pentru ca fosfatildicolina mentine si sanatatea invelisului de mielina al neuronilor, care are un rol cheie in transmiterea impulsurilor nervoase, aceasta modifica emotiile, starea de spirit dar si puterea de memorare si de concentrare.

Asa previi degradarea creierului

Memoria buna si atentia pot fi mentinute chiar si la varste inaintate cu ajutorul nutrientilor care hranesc celula nervoasa si previn degradarea creierului. Produsul natural Neuro Optimizer® de la Secom®, contine ingrediente care sustin metabolismul cerebral, precum citidina, fosfatidilcolina si L-Glutamina si alte ingrediente precum acetil L-Carnitina si taurina care asigura protectie antioxidanta impotriva distrugerilor neuronilor cauzate de radicalii liberi. Este bine sa stii ca celula nervoasa are in componenta 30% fosfatidilcolina, a carei productie este stimulata de Neuro Optimizer® si ca, de asemenea, produsul favorizeaza productia de neurotransmitatori precum adrenalina, acetilcolina, dopamina, noradrenalina, substante implicate in cresterea performantelor intelectuale si in mentinerea concentrarii optime pe durata efortului intelectual.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Medicina Integrativa Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.