6-din-10-parinti-romani-ofera-copilului-ulei-de-peste

Suplimentele cu acizi grasi Omega-3 sunt preferatele parintilor romani atunci cand doresc sa sustina dezvoltarea neurocognitiva a copiilor, arata datele unui studiu realizat de Ivox. Dintre parintii care administreaza suplimente alimentare copilului, 6 din 10 opteaza pentru uleiul de peste.

Studiul arata ca cei mai multi dintre parinti aleg uleiul de peste simplu, fara a fi atenti la un anumit tip de ulei (4 din 10 respondenți), 23% administreaza uleiul de somon, iar 22% ulei din ficat de cod. Recomandarea medicului este principala sursa de referinta pentru parinti atunci cand aleg un produs cu acizi grasi Omega-3 pentru copii (67% din repondenti), iar concentratia ingredientelor se afla in topul criteriilor pe care le au in vedere in momentul achizitiei produsului.

Informarea insuficienta, cauza principala pentru care parintii nu administreaza copiilor suplimente

Din totalul repondentilor chestionati, doar 22% ofera copiilor si suplimente pentru dezvoltarea neurocognitiva. Procentul scade proportional cu varsta parintilor, iar cei din medicul urban sunt mai deschisi pentru astfel de produse.

Parintii care nu administreaza suplimente alimentare pentru dezvoltarea neurocognitica a copiilor sustin ca nu detin suficiente informatii despre astfel de produse (47% dintre respondenti), iar un sfert considera ca administrarea lor este necesara doar copiilor cu nevoi speciale.

Studiul Ivox a fost realizat online si a cuprins un esantion format din 812 parinti, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani.