3-semne-ca-ficatul-tau-sufera

Se spune ca ficatul nu doare, dar afectarea acestui organ nu este tacuta, ci produce semne pe care le poti identifica. Iata care sunt simptomele care ar trebui sa te alarmeze.

Cuprins

Atentie la oboseala!
Icterul este un alt indiciu
Greata dupa masa
Silimarina protejeaza celula hepatica

Atentie la oboseala!

Ficatul filtreaza sangele si il purifica pentru ca organismul nostru sa poata functiona normal, dar sunt si momente in care oboseste si in intregul corp se resimt efectele suprasolicitarii. Ca urmare, o parte din substantele toxice rezultate din arderile celulare, din toxinele si din reziduurile care au potentialul de a intoxica organismul, raman in sistemul sanguin si afecteaza alte organe. Pe acest fond apare oboseala care se poate croniciza, lipsa poftei de mancare si greata atunci cand consumam alimente grase, sau care solicita suplimentar ficatul. Cei afectati resimt oboseala si slabiciunea chiar si dupa o saptamană de odihna.

Icterul este un alt indiciu

Schimbarea culorii pielii poate fi un alt indiciu al afectarii ficatului. Este vorba despre o colorare a pielii in galben. Se intampla acest lucru pentru ca afectarea hepatica determina acumularea in exces a bilirubinei in sange. Mai mult, pe fata pot aparea pete decolorate si chiar si albul unghiilor poate deveni usor galbui.

Greata dupa masa

Afectiunile ficatului se pot manifesta si prin greata, care poate aparea dupa alimentele „grele” precum cele bogate in grasimi, zahar, aditivi si fsină albs, dar si alcoolul sau tutunul. De asemenea, poate apsrea senzasia de gust acru in gura. In alte cazuri, predomina o senzatie de gust sarat indiferent de alimentul care este consumat si, de asemenea, apare senzatia de greata imediat dupa masa. Totodata, se poate sa simtititi ca aveti gura permanent uscata.

Silimarina protejeaza celula hepatica

Daca ficatul nostru este sensibil si daca nu putem evita suprasolicitarea hepatica, atunci trebuie sa-i sustinem metabolismul. Putem face acest lucru folosind suplimente alimentare speciale. Total Cleanse™ Liver de la Secom® este un produs suta la suta natural, cu rol hepatoprotector, ce contine concentratii optime de ingrediente active naturale: silimarina, papadie, schizandra, N-Acetil-Cisteina si L-Glutation. Total Cleanse™ Liver actioneaza ca puternic protector si detoxifiant hepatic, stimuland totodata regenarea hepatica. Silimarina este un cunoscut protector hepatic iar actiunea benefica a silimarinei se bazeaza pe doua mecanisme: mareste capacitatea celulelor hepatice de a rezista impotriva actiunii toxinelor si stimuleaza functia de sinteza a hepatocitelor, marind capacitatea de regenerare a acestora. Total Cleanse™ Liver este recomandat in steatoza hepatica, hepatite cronice, colestaza, inflamatii hepato-biliare, litiaza biliara, ciroza si complicatiile acesteia.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Total Cleanse™ Liver

60 capsule vegetale

110.00 lei
In stoc