3-feluri-prin-care-arginina-iti-mentine-inima-puternica

Sunt dese momentele in care iti tiuie urechile si incepe sa te doara capul, mai ales dupa ce ti-ai baut cafeaua de dimineata? Ai mare grija! Poate fi vorba despre hipertensiune, iar riscul tau de a dezvolta o afectiune cardiovasculara este cu atat mai mare cu cat esti fumatoare, lucrezi in conditii de stress, iei anticonceptionale si ai cateva kilograme in plus. Intr-o astfel de situatie in care factorii de risc se inmultesc, poti conta pe arginina.

Cuprins

1. Normalizeaza tensiunea
2. Reduce colesterolul rau
3. Incalzeste mainile si picioarele reci


Aceasta susbstanta are rol de protector al vaselor de sange, normalizeaza tensiunea prin efectul dilatator asupra peretilor arteriali si, mai mult decat atat, este si un antioxidant cu rol detoxifiant pentru mai multe organe din corp.

1. Normalizeaza tensiunea


Arginina este un aminoacid esential, cunoscut drept precursorul oxidului nitric care dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine. Prin urmare, are un efect pozitiv in reducerea tensiunii arteriale, inclusiv a hipertensiunii pulmonare si a celei coronariene. Cauzele hipertensiuunii pot fi diverse si, adesea, greu de controlat. In multe situatii, prezenta prelungita a stresului, adaugata la o predispozitie genetica, devin suficiente pentru a se ajunge la suferinta. Iar manifestarile bolii pot fi discrete si se pot limita la ameteli, dureri de cap in regiunea cefei, oboseala, plapitatii si insomnie. Toate acestea pot fi usor ignorate, fiindca toti suntem tentati sa le punem pe seama stresului. De aceea, este bine sa-ti masori in mod regulat tensiunea pentru a interveni la timp si a preveni progresia bolii.

2. Reduce colesterolul rau

Persoanele cu predispozitie la afectiuni cardiovasculare din cauza colesterolului marit pot beneficia si ele de efectul pozitiv al argininei. Ea reduce nivelul colesterolului in hipercolesterolemii, previne trombozele (blocarea vaselor de sange cu cheaguri) si ateroscleroza (depunerile de colesterol pe artere), amelioreaza fluxul sanguin coronarian si periferic, dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine. Mai mult, reduce din manifestarile neplacute ale tulburarilor cardiace precum angina pectorala, asa numita „gheara in piept” si cardiopatia ischemica, o ingustrare a arterelor si, implicit, a volumului de sange care circula pana la inima, ce determina afectarea muschiului cardiac, hranit necorespunzator.

3. Incalzeste mainile si picioarele reci

Acelasi efect benefic se observa si in cazul administrarii argininei la persoanele cu o circulatie perfierica deficitara, care au in permanenta senzatia de mani si de picioare reci. Cu toate ca afecteaza mai ales femeile, „sindromul mainilor si picioarelor reci”, cunoscut medical drept sindromul Raynaud nu ocoleste nici copiii si nici barbatii. Este posibil sa apara la orice varsta, iar mainile si picioarele ajung sa capete o culoare violet-albastruie.Cel mai adesea apar amorÅ£eli, furnicaturi, in timp ce somnul este agitat ÅŸi neodihnitor.Te poate ajuta evitarea hainelor stamte, evitarea pozitiei picior peste picior si exercitiul fizic care sa favorizeze circulatia periferica. Dar, pentru rezultate de durata se recomanda administrarea de arginina care ajuta la relaxarea vaselor de sange si corecteaza circulatia deficitara la nivelul capilarelor.

(articol actualizat la data 04-01-22)
 

Produse recomandate

loader
L-Arginine 1000mg

30 tablete RapidSolv®

43.00 lei
In stoc