3-beneficii-aduse-copilului-tau-de-calciu-si-de-magneziu

Calciul este esential pentru cresterea armonioasa a scheletului si pentru sanatatea oaselor, iar magneziul contribuie la dezvoltarea nervoasa si la buna functionare a musculaturii. Defecitul de magneziu este asociat cu boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune si osteoporoza, de aceea, aportul de calciu si de magneziu ar trebui sa fie optim daca ne dorim copii sanatosi.

Cuprins


Previn fracturile
Reduc insomniile
Ajuta in autism
Suplimentele alimentare corecteaza deficitele

1. Previn fracturile

Pentru a se dezvolta armonios, copiii au nevoie de calciu care se depoziteaza la nivelul scheletului. Specialistii spun ca, de acest depozit depinde sanatatea viitorului adult. Fragilitatea oaselor care predispune la fracturi si mai tarziu la osteoporoza, dar si o mare parte din problemele dentare, pot fi evitate daca cei mici consuma suficient calciu in copilarie. Pe de alta parte, scheletul nu se poate dezvolta armonios fara contributia magneziului, mineral care sustine dezvoltarea armonioasa a musculaturii. Acest lucru se explica prin faptul ca oasele sunt sustinute de muschi si, fara aceasta sustinere, pot aparea deformari osoase. Din acest motiv calciul si magneziul sunt doua minerale cunoscute pentru faptul ca asigura dezvoltarea structurala, dar si functionala a scheletului.

2. Reduc insomniile


Desi se cunoaste mai putin acest aspect, calciul este in stransa legatura cu ciclul circadian. Un studiu publicat in revista European Neurology Journal a aratat ca nivelul de calciu din organism este mai mare in stadiile profunde ale somnului, precum in faza REM (Rapid Eye Movement) si ca tulburarile de somn sunt, in majoritatea cazurilor, asociate cu deficitul de calciu. Explicatia acestui fenomen este ca o cantitate optima de calciu ajuta creierul sa produca un aminoacid numit triptofan, implicat in inducerea si mentinerea somnului. Din acest motiv celebrul lapte cald, baut inainte de culcare are efectul unui bun somnifer. In egala masura, magneziul ajuta sistemul nervos sa se relaxeze si contribuie la producerea unui somn odihnitor, fara intreruperi. Prin urmare, o cantitate optima de calciu si de magneziu ii va ajuta pe cei mici sa doarma mai bine, sa fie mai odihniti si sa aiba performante scolare mai bune.

3. Ajuta in autism


Dieta fara gluten si fara caseina este recomandata copiilor diagnosticati cu tulburari pervazive de dezvoltare, cu autism sau cu ADHD. Din acest motiv, este necesar ca acesti micuti sa compenseze lipsa consumului de lactate, care contin substanta interzisa cazeina si sa li se asigure necesarul de calciu optim pentru dezvoltarea scheletului, din surse alternative, precum suplimentele alimentare. Sunt de preferat suplimentele alimentare cu calciu si cu magneziu fiindca magneziul contribuie si la dezvoltarea armonioasa a sistemului nervos, prin urmare ajuta la corectarea simptomeleor specifice tulburarilor pervazive de dezvoltare precum deficitul de atentie, agitatia si insomnia.

Suplimentele alimentare corecteaza deficitele


Cand dieta copiilor nu este corecta, sau apar afectiuni ce impiedica absorbtia calciului si a magneziului, sau cei mici sunt intr-un proces accelerat de crestere, sunt necesare suplimentele alimentare naturale pentu a corecta deficitele si a impiedica aparitia problemelor de sanatate precum rahitism, fracturi, anemie. Produsul Calcium with Magnesium de la Secom® contine calciu, magneziu si zinc si are adaos de vitamina D pentru absorbtia optima a calciului si a magneziului. Este recomandat ca adjuvant in carenta de calciu, magneziu, vitamina D si zinc, in perioada de crestere la copii, dar si in caz de deficit de atentie. Calcium with Magnezium are gust de portocale si ajunge pana la 95 de zile de administrare. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.
(articol actualizat la data 26-04-17)
 

Produse recomandate

loader
Calcium with Magnesium

473ml (gust de portocale)

121.00 lei
In stoc