DUBLU puncte Secom Club la produsele Good Routine

Copiii care iau antibiotice mai predispusi la alergii

Copiii care iau antibiotice mai predispusi la alergii

Antibioticele sunt corelate cu un risc mai mare pentru alergii, arata datele unui Studiu efectuat de European Lung Foundation si prezentat in septembrie 2016, in cadrul Congresului International al European Respiratory Society (ERS), din Londra. Potrivit datelor studiului, administrarea de antibiotic in primii 2 ani de viata creste predispozitia de a dezvolta o forma de alergie in timpul vietii.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la European Lung Foundation, care au evaluat rezultatele studiilor despre eczeme si alergii la fan, efectuate intre anii 1966 si noiembrie 2015. In cadrul cercetarii au fost selectate cate 22 de studii pentru fiecare din cele doua afectiuni, insumand un esantion de 394517 de subiecti pentru eczema si 256609 de subiecti pentru alergia la fan.

Conform studiilor, administrarea unei cure de antibiotic in primii 2 ani de viata creste probabilitatea de a dezvolta un tip de eczema de la 15% pana la 41%, in timp ce riscul pentru a face o forma de alergie la fan poate fi intre 14% si 56%.

Predispozitia s-a accentuat in cazul in care au fost administrate doua sau mai multe cure de antibiotic, subliniaza oamenii de stiinta.

Autorii studiului afirma ca efectul se datoreaza perturbarii florei intestinale (distrugerii bacteriilor din intestine), care poate dezechilibra functionarea sistemului imunitar.

Sursa: ScienceDaily

Produse recomandate


  • 118 ml (gust de s...
    Pret obisnuit
    141,00 lei
  • 90 capsule vegetale
    Pret obisnuit
    163,00 lei

Urmatorul articol


Lasa un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate inainte de publicare